Go to home page Workflow

İstanbul’a Yakın Karavan Rotaları Nelerdir?

İstanbul, güneyinde Marmara denizi ve kuzeyinde Karadeniz ile çevrilmiş, ortasından ise eşsiz güzelliğiyle boğazın geçtiği olağanüstü bir şehir. Bu büyük şehrin kalabalık nüfusu ve karmaşası içinde çoğumuz, yaşadığımız bu büyüleyici bölgenin uzak köşelerinin güzelliklerini görme konusunda tembel davranabiliyoruz. Ancak İstanbul sınırları içinde ya da İstanbul’a çok yakın bölgelerde bulunan muhteşem doğal güzellikleri karavanınız ile keşfetmek, yıllarca hafızanızdan silinmeyecek ve tadı damağınızda kalacak bir deneyim olacaktır.

 

Hafta sonu karavanınızla İstanbul’dan uzaklaşmak ve iki günlük tatil sürenizi en verimli şekilde kullanmak için yola çıkmadan önce seyahat rotanızı iyi belirlemeniz oldukça faydalı olacaktır. Craftolia olarak bu yazımızda sizlere, İstanbul’dan çok uzaklaşmadan ve yolda çok uzun süreler harcamadan tekerlekli evinizle keyifli bir kısa tatil yapmanızı sağlayacak rotalar önereceğiz. Bu rotaları takip ederek hem keyifli bir yolculuk yapmış hem de karavanınızı rahatça park ederek dinlenecek mekanlar keşfetmiş olacaksınız.

 

Ağva Kamp Alanları, İstanbul

İstanbul aslında çok büyük bir şehir. Sınırları Trakya’dan Kocaeli’ne ulaşan bu şehrin merkezinden biraz uzaklaştığınızda, doğa ile iç içe ve farklı türde bitki örtülerine sahip yerlerde kamp kurmak pek zor değil. Bu güzel şehrin özellikle kuzey tarafındaki ormanlık bölgelerde halen sessiz ve harika bir atmosferin keyfini çıkartmak da mümkün. İstanbul’un kuzeyi denince de akla ilk gelen adreslerden biri Ağva oluyor.

 

İstanbul’un Şile ilçesine bağlı Ağva, çok güzel koyları, ormanlarla çevrili sahilleri ile yaz aylarında İstanbulluların en gözde tatil mekanları arasında. Şehirden yalnızca 100 kilometre uzaklıkta olan bu bölgede cennetten bir parça olan harika ormanlardan geçerek Karadeniz’in masmavi koylarına ulaşabiliyorsunuz. Birçok İstanbullu denize girmek için de bu bölgeyi tercih ediyor. Ağva’nın koylarında çok keyifli bir karavan kampı tatili deneyimi yaşayacağınız birçok alan bulunuyor. Green Park Camping ve Kilimli Koyu Ağva’da kamp yapacağınız iki iyi adres.

 

Ağva’nın Şile merkez tarafına yakın bölgesinde kampçıların çokça tercih ettiği bir tatil bölgesi olan Green Park Camping yer alıyor. 3000 metre uzunluğundaki kumsala, kum plajına ve 100 karavan-çadır kapasitesine sahip bu işletme, Türkiye’nin en büyük kamp alanlarından biridir. Karavanınızı park ederek bu tesisin kumsalından, yeme içme, elektrik ve su hizmetlerinden yararlanabilirsiniz. Kilimli Koyu ise Ağva’nın daha batısında yer alıyor. Kilimli Koyu gerçekten çok özgün bir güzelliğe sahip. Kayaların farklı şekiller oluşturduğu bu koyda normalde çadır kampı yapılıyor ancak tekerlekli evleri de park edebileceğiniz ve çok hoş bir manzara eşliğinde takılabileceğiniz bir tepesi de var. Karadeniz’in ormanlarıyla denizin el ele verdiği bu bölgeye İstanbul’dan ulaşmak için Şile ilçesinin yemyeşil köylerinden ve ormanlık arazilerinden geçeceksiniz ki bu rotadan ilerlemek dahi size muhteşem güzellikte bir doğanın keyfini çıkartarak seyahat etme keyfini tattıracaktır.

 

Kastro Çamlıköy Tabiat Parkı, Tekirdağ

İstanbul’un en kuzey batı ucundan çıkıp Karadeniz kıyısından ilerlediğinizde Tekirdağ’ın Karadeniz’e açılan sınır bölgesinde olan Kastro Çamlıköy Tabiat parkına ulaşacaksınız. Tekirdağ’ın Saray ilçesinde bulunan ve içinden Kastro deresinin aktığı bu bölge, karavan kampı yapmak için oldukça uygundur. İstanbul’dan yaklaşık 150 kilometre uzaklıkta bulunan Çamlıköy Tabiat Parkı, el değmemiş doğasıyla sizleri alıp başka dünyalara götürecek ve farklı bir atmosferde güzel vakit geçirmenizi sağlayacak. Tekirdağ’ın en önemli doğal ormanlarının bulunduğu bu bölgede karavan tatiliniz için en sessiz ve sakin yeri bulup park edebilirsiniz. Denizde yüzebilir ya da ormanlık alanın içlerinde vakit geçirebilirsiniz. İstanbul’un kuzey batısını keşfetmek için de bu rota en iyi seçeneklerden biridir. Tekirdağ’ın Saray ilçesine otobandan ulaştıktan sonra kuzeye yönelerek ormanların içinden geçip bu bölgeye ulaşabilirsiniz. Ancak bu bölgede tesisler bulunmadığından önceden gerekli hazırlıklarınızı tamamlayarak yola çıkmanız iyi olacaktır.

 

Poyrazlar Gölü Tabiat Parkı, Adapazarı

Karavan kampı tatili için farklı renkte ağaçlar ve yemyeşil çimenliklerle çevrili bir göl kıyısını tercih eder misiniz? Poyrazlar Gölü muhteşem doğası ve tertemiz havasıyla tekerlekli evinizi kıyısına park edip doğa ile iç içe vakit geçirebileceğiniz harika bir kamp alanı. Her mevsim farklı renklere bürünen bu tabiat parkında karavan kampı tatili yapmak için gerekli su ve elektrik gibi imkanlar da sunulmuş. İstanbul’a 166 kilometre uzaklıktaki bu bölgeye 2-2.5 saatte ulaşmak mümkün. 154 farklı kuş türünün yaşadığı bu gölde kuş türlerini gözlemleme imkanınız da olacaktır. Ayrıca, fotoğraf çekmeyi sevenler için de eşsiz bir ortam. Deniz kıyısı yerine daha yüksek bir bölgede göl-orman ekosistemi içerisinde bir tatil planlayanlara tavsiye edilir.

 

Pürenli Yaylası, Bolu

Kamp ve doğa yürüyüşü sevenler için bir de yayla önermezsek olmazdı. Düzce ilindeki Pürenli Yaylası İstanbul’a oldukça yakın ve Karadeniz’in güzel yaylalarını andıran tabiatıyla karavan kampı tatili planlarınız arasına almanız gereken bir lokasyon. Düzce ili sınırlarında bulunun bu yayla İstanbul’a 230 kilometre mesafede bulunuyor. 1400 metre rakımda bulunan Püren Yaylası’nda karavan kampı için tesisler bulunmuyor. Bu nedenle elektrik ve su depolarınızı doldurup hazırlıklarınızı tamamladıktan sonra yaylaya çıkmanız faydalı olacaktır. Dağlardan akan sular ile beslenen bir gölün kıyısında, oldukça temiz bir havada, eşsiz bir orman ve yayla manzarası içinde vakit geçirebileceğiniz bu kamp alanında kendinizi yenilenmiş hissedeceksiniz. Yayla etrafındaki ormanlık alanlarda mutlaka yürüyüş yapmalısınız. Bu bölgede yürüyüş için çok güzel patika rotalar bulunuyor. Düzce, Efteni Gölü veya Güzeldere Şelalesi Tabiat Parkı yolunu takip ederek, muhteşem doğa manzarası eşliğinde bu yaylaya ulaşabilirsiniz.

 

Karavan nereye park edilir diye düşünmeyin! Planlarınızı yapın ve hafta sonlarınızı gerçek bir doğa deneyimine dönüştürecek karavan rotalarını takip ederek ülkemizin bu güzel yerlerini sevdiklerinize keşfe çıkın. Bu kısa rotalar ile hem zamanınızı boşa harcamayın hem İstanbul’dan

 

çok uzağa gitmeyin hem de pahalı olmayan bir tatil yapma fırsatını kaçırmayın. Craftolia olarak müşterilerimizin ihtiyaçlarına, özel isteklerine ve zevklerine göre ürettiğimiz motokaravanlarımız ile tesislerin bulunmadığı kamp lokasyonlarında dahi iki gün ihtiyacınızı karşılayacak kadar su ve elektriğe sahip olacaksınız. Hem konfor hem de keyfi bir arada deneyimlemenizi sağlayacak Craftolia araçlarımız size, doğanın kalbine giden yolun kapılarını açıyor. İyi tatiller.

 

Go to home page Workflow Anasayfa Hakkımızda Nasıl? Blog Sıkça Sorulan Sorular İletişim