Go to home page Workflow

Karavanla Ege Turu Rotası

Türkiye’de en iyi karavan rotaları denince akla ilk Ege bölgesi gelir. Çanakkale’den Fethiye’ye kadar bütün Ege kıyıları, dünyanın en güzel sahillerine, koylarına ve deniz manzaralarına sahip yerlerinden biridir. Aynı zamanda binlerce yıllık tarihiyle kültür turizmi için de ülkemizin en güzel bölgelerinden biridir. Craftolia karavanınız ile Ege’nin kuzeyinden başlayarak güneyine kadar konaklayabileceğiniz en güzel noktaları seçip sizin için muhteşem bir karavan seyahat rotası belirledik. Bu karavan tatili ile Ege Bölgesinin tarihi, turistik bölgelerinin yanı sıra tüm doğal güzelliklerini de keşfetmiş olacaksınız. Hem gezip görmenin hem de doğa ile iç içe bir tatilin keyfini yaşayacağınız bu karavan tatil rotasını her sene bir kere takip etmek isteyeceksiniz.

 

Altınoluk, Ayvalık, Kazdağı Milli Parkı

Kaz Dağları Antik Yunan’dan bu yana efsanelere konu olmuş, orman ve deniz ekosisteminin eşsiz bir bütünlük oluşturduğu ve ülkemizde havası en temiz bölgelerden biridir. Kaz Dağları manzarası eşliğinde Edremit’ten başlayan rotamız güneye doğru Balıkesir’in Ege kıyısındaki kasabalarından geçerek Ayvalık’a doğru ilerliyor. Ayvalık’ta ve Cunda adasında tekerlekli evinizi park edecek deniz manzaralı birçok karavan kamp alanı ve tesisi bulabilirsiniz. Ayvalık’ın merkezini ve Cunda adasını gezebilir ve Ayvalık’ın güneyinde yer alan Sarımsaklı’da denize girebilirsiniz. Cunda ve Ayvalık’ta tarihi alanları da görmenizi tavsiye ederiz.

 

Dikili-Çeşme

Ayvalık’tan güneye yönelip İzmir-Çanakkale karayolunu takip ederek İzmir il sınırından geçiyoruz. İlk durağımız Dikili. Dikili’de açık mavi renkte denize sahip harika sahiller bulunuyor. Ayrıca karavan parkı yapmak için hem kamp tesisleri hem de güzel manzaralı alanları bu ilçede kolayca bulabilirsiniz. Dikili’den sonra Güney’e doğru İzmir’in ünlü ilçesi Foça’ya uğruyoruz. Foça hem Antik Yunan ve Bizans hem de Osmanlı döneminde önemli bir liman ve kültür merkezi olarak işlev görmüş tarihi bir ilçe. Bu ilçede bir gün konaklayıp bölgenin tarihi kalıntılarını mutlaka ziyaret etmelisiniz. Ardından İzmir’in Ege’ye uzanan kolunda Çeşme’nin Alaçatı mevkiine geçiyoruz. Alaçatı taş evleri, rüzgarlı havası ve sörf organizasyonlarıyla ünlü. Çeşme bölgesi ve Alaçatı’yı gezip gördükten sonra deniz kıyısından yolculuğumuza güneye doğru devam ediyoruz.

 

Kuşadası-Didim

İzmir merkezi geçtikten sonra güneye doğru süren yolculuğumuzda Aydın il sınırını geçiyoruz ve bir sonraki durağımız olan Aydın’ın en kuzeyindeki incisi Kuşadası’na ulaşıyoruz. Kuşadası’nda karavanınızı denize yakın bir yere park ettikten sonra buranın altın kumu kumsallarından Ege’nin serin sularına kendinizi atmalısınız. Kuşadası’nda Zeus mağarasını da mutlaka görmelisiniz. Kuşadası’nın güneyinde yer alan Dilek Yarımadasında ise Büyük Menderes Deltası Milli Parkı’nda karavan ile muhteşem deniz manzaraları içinde ormanlardan geçerek uygun bir yere aracınızı park edip bu muhteşem atmosferde vakit geçirmelisiniz.

 

Yolculuğumuz Ege’nin daha güney bölgelerine doğru ilerliyor. Sıradaki durağımız Didim. Didim’de birçok karavan park alanı bulunuyor. Ege’nin en ünlü yarımadalarından birinde yer alan Didim’de, muhteşem altın sarısı sahillerde yüzmenin yanı sıra otantik tarihi bölgeleri görmek ve ormanlık alanlarda büyüleyici yürüyüş rotalarını takip etmek gibi güzel aktiviteler de yapabilirsiniz. Didim yarımadasında Bafa gölü Tabiat parkı da uğramak isteyeceğiniz bir bölge olacaktır. Bu tabiat parkında muhteşem Beşparmak ve göl manzarası eşliğinde Heraklia ve Latmos antik kentlerini ziyaret edebilirsiniz.

 

Son Durak Bodrum

Karavan seyahat rotası için son durağımız ise Bodrum yarımadası. Her köşesi farklı bir güzelliğe sahip, Ege bölgesinin denize açılan yarım adaları içinde belki de en güzeli olan bu yarımadada gezmek ve farklı yerlerde konaklayarak her bir bölgesini görmek için birkaç gün ayırabilirsiniz. Bodrum’un birçok tatil yöresinde karavan kamp alanları bulabileceğiniz gibi kamp alanları dışında da denize nazır güzel tepelerde uygun konaklama yerlerini kolayca bulabilirsiniz. Göktürkbükü, Turgut Reis ve Gümüşlük’te konaklayıp, bu yarımadanın farklı bölgelerini keşfedebilirsiniz. 2 gün içerisinde Bodrum’un tüm güzelliklerini görme imkanınız olacaktır.

 

Ege karavan rotası burada sona eriyor. Bir haftanızı ayırarak bu yolculuğu tamamlayabilirsiniz. Craftolia campervan ile çekme karavanlara göre daha hızlı yol alacağınızdan, bu rota içerisinde konaklamak istediğiniz lokasyonlar arasında fazlaca zaman kaybetmezsiniz. Ayrıca kolay manevra kabiliyeti sayesinde ormanlık alanlarda dahi pratik bir şekilde park yapabilirsiniz. Elbette yaz mevsimlerinde Ege bölgesi sıcak olabiliyor. Ancak Craftolia karavanlar son derece iyi bir yalıtıma sahiptir. Bu sayede sıcak havalarda dahi konforlu bir karavan tatilinin keyfini çıkartabilirsiniz. Son olarak eklemeden geçmeyelim. Ege bölgesinin harika yemeklerinden ve özellikle de yöresel otlarından ve taze balıklarından tatmadan bu yolculuğu bitirmeyin. Craftolia ile en özgür tatil planlarınız gerçek oluyor.

Go to home page Workflow Anasayfa Hakkımızda Nasıl? Blog Sıkça Sorulan Sorular İletişim